45 777 666

Liftpartner til nye høyder 2021

I mars fikk vi hyggelig besøk av Oblad,  Rolf Otto Eriksen skrev 21.03.21 18:00 om Oss. Les artikkelen under eller så kan du lese artikkelen på Oblad.no
 

Espen løfter Liftpartner til store million-høyder: – Vi har ikke hatt fem minutter med permittering


HJEMGÅRDEN: Gaselle-bedriften Liftpartner er på full fart opp og frem i anleggs-Norge. Basen til daglig leder Espen Løken og co er familiegården i Ås. Foto: 

– I starten brukte jeg alle sparepengene mine og kjøpte en og en maskin. Det var nesten litt venstrehåndsarbeid. Nå begynner vi å nærme oss 100 maskiner, og vi har blitt fire stykker på fulltid. Etterspørselen er meget god, melder en travel Espen Løken.

ÅS: For fire-fem år siden begynte han så smått med utleie av maletjenester og etter hvert utleie av lifter, Ås-mannen Espen Løken, han som opprinnelig er økonomiutdannet og som drev vintersportsstedet Gålå med suksess en gang for lenge siden.

Nå er han yppersteprest for Liftpartner, Gasellebedriften som er på full fart opp og frem i anleggs-Norge. Basen til Løken og co. er familiegården i Ås.

– Jeg kaller meg en bonde med litt BI-utdanning, melder Espen, med en lun latter.

– Poenget for oss er å holde tritt med utviklingen vår, hele veien prestere på topp også mens vi vokser. Vi har hatt stor økning i hele koronaperioden også, og ikke hatt fem minutter med permittering, fortsetter han.

 

Team Liftpartner

Sjefen sjøl, Espen Løken, i front. Resten av Liftpartner-laget, er: Kim Guttulsrød (i midten), Kristoffer Svendsen (i kjeledress) og Bjørn Arild Hatle. Foto: Rolf-Otto Eriksen

Kan nå 20 mill. i 2021

Etter en stund spesialiserte Løken og co. seg altså på lift og maskinutleie. I 2020 solgte Liftpartner tjenester for 8,8 millioner kroner, og så langt i 2021 ligger de altså 100 prosent over fjoråret.

Det er visse bransjer selv koronaen ikke har nubbesjanse mot.

– Hvis vi holder det samme trykket utover året som vi har hatt så langt, kommer vi til å passere 15 millioner og til o gmed nærme oss 20 mill. Det var ikke planen å vokse så raskt, men vi må bare prøve å levere.

– Målet vårt har vært å bruke tid på å rigge oss til ytterligere vekst. Vi er i tillegg på utkikk etter firmaer vi kan kjøpe opp for å få til vekst på den måten. Da kan vi få flere lokasjoner og enda mer fart, understreker Espen Løken.

Har oppdrag i Finnmark

Via samarbeidspartnere, har Liftpartner fra Ås allerede oppdrag i Finnmark, i Skien, på Hamar, i Trysil og i Trondheim, for å nevne noen steder. «Norge bygger og etterspørselen er der», som Løken sier det.

– Vi har både store bedriftskunder og små, alt fra lokale elektrofirmaer til landsdekkende entreprenører. Den geografiske spredningen er allerede temmelig stor, forteller Løken, og må besvare en telefon fra en av de største og viktigste kundene før han fortsetter:

– I koronaperioden har vi også hatt en del etterspørsel fra barnehager, som trenger ekstra arbeidsbrakker for å utvide plassen. Det fikser vi – vi skaffer jo alt, meldes det offensivt.

I tillegg til å være daglig leder for Liftpartner, er også den travle og driftige Løken prosjektansvarlig for bygging av leiligheter på Kvitfjell.

Bilde av Espen Løken, Kristoffer Svendsen og Bjørn Arild Hatle i Liftpartner, som står opp i en lift rett over bakken
HAR FÅTT LØFT: – Det er viktig å huske på at Liftpartner er resultatet av godt lagarbeid. Vi er fire heltidsansatte som står på døgnet rundt i et marked der etterspørselen er stor, sier Espen Løken (t.v.) Her med Kristoffer Svendsen (i kjeledress) og Bjørn Arild Hatle. Foto: Rolf-Otto Eriksen

HAR FÅTT LØFT: – Det er viktig å huske på at Liftpartner er resultatet av godt lagarbeid. Vi er fire heltidsansatte som står på døgnet rundt i et marked der etterspørselen er stor, sier Espen Løken (t.v.) Her med Kristoffer Svendsen (i kjeledress) og Bjørn Arild Hatle. Foto: Rolf-Otto Eriksen
Blir værende i Ås

43-åringen har med andre ord mer enn nok å henge fingrene i.

– Men det er viktig å huske på at Liftpartner er resultatet av godt lagarbeid. Vi er fire heltidsansatte som står på døgnet rundt i et marked der etterspørselen er stor. Fordelen vår er at vi er så små at vi kan snu oss rundt svært hurtig, påpeker Espen Løken.

For selv om Liftpartner utvider og blir stadig større – i stor hastighet – er den lokale tilknytningen til hjembygda Ås viktig for bonden med litt BI-utdanning.

– For oss er det helt grunnleggende å bli værende i Ås. Det er viktig med lokale bedrifter og selv om vi vokser oss større i raskt tempo, skal vi uansett fortsette å ha familiegården vår som base for driften vår, så lenge vi får lov til det, sier daglig leder for Liftpartner, Espen Løken.