45 777 666

Tips ved bruk av lift

Lift kan være utrolig effektivt, her er noen tips til hva du bør passe på..

Godt håndverk starter med rett verktøy. Dette gjelder også for lifter. Er du usikker på valg av lift, snakke med oss. Vi kommer gjerne ut og ser på jobben, alternativt; noter deg høyden på bygningen og bredde tilgjengelig rundt arbeidsområde. Er terrenget flatt eller bratt? Med riktig lift er det veldig enkelt å vaske tak samtidig som du vasker vegger før maling. Det kan være en god investering å ta en titt på taket fra en tid til en annen. 

Når vi utleverer en lift har vi alltid opplæring. Selv om man har brukt lift før, så kan det være små forskjeller fra maskin til maskin som det er verdt å merke seg.

Generelle tips for bruk av lift

  1. Plasser maskinen på et mest mulig plant og stabilt underlag.
  2. Se på liftens arbeidsdiagram i forhold til plassering av lift, jo færre flytt jo mer effektivt får man arbeidet.
  3. Maskiner med støttebein vatres opp, få hjulene opp fra bakken.
  4. Når maskinen er i vater, sjekk at alle føttene står godt plantet i bakken (det er mulig å få en maskin i vater selv om ett bein er i lufta, det må for all del unngås).
  5. Enkelte lifter har hastighetsregulator, kjør på lav hastighet, med mindre du jobber i liften daglig.
  6. Les bruksanvisningen som ligger i kurven, er du i tvil, ring telefonnummeret på liften og spør, vi hjelper deg gjerne.
  7. Se over maskinen før bruk, dekk gjerne til i kurven med plast for å unngå søling. Som leietaker er du ansvarlig for at maskinen blir levert tilbake i samme stand som den ble leid.

Sist, men ikke minst. Når vi jobber i høyden er sikkerhet alfa og omega. Alle lifter får løpende ettersyn og gjennomgår årlige sertifiseringer. Er du uheldig og skader liften, gi oss tilbakemelding slik at vi får tatt liften ut av drift og gjennomført nødvendig ettersyn. Utstyr som ikke blir sjekket etter uhell kan være farlig å bruke.